Magda Gessler

AleGloria to polska sztuka kulinarna. Jeśli barszcz, to na syropie z malin i z buraków w occie balsamicznym. Jeśli pomidorowa, to z koprem i ogórkiem małosolnym. Faworki? Owszem, ale… z karpia na koglu-moglu. To będzie również „polski fusion” widoczny w wystroju wnętrz. Kurpiowskie wycinanki zdobiące… nowoczesną windę. Poroża jeleni z… gałęzi i koralików od lalek. Wielkanocne palmy u wejścia przez cały rok. Góralskie parzenice oraz koronkowe obrusy.- Niech cały świat wie, że polskie truskawki są najlepsze – twierdzi Magda Gessler.

Historia

W samym sercu stolicy zakwitły drzewa truskawkowe i przyleciały białe gęsi. W piwnicach Domu Dochodowego przy Placu Trzech Krzyży, Magda Gessler – znana kreatorka smaków i wnętrz – prowadzi restaurację „AleGloria”. To miejsce ukazuje polską kuchnię w nowym wymiarze. Przepisy polskiej kuchni dworskiej, połączone z mniej lub bardziej znanymi tradycyjnymi potrawami, ukazują nowy wizerunek naszej sztuki kulinarnej.

Wyróżnienia i nagrody

GODZINY OTWARCIA

od poniedziałku do soboty

12:00 – 23:00

w niedzielę w godzinach

12:00 – 22:00

Kontakt

Restauracja AleGloria

Plac Trzech Krzyży 3

00-535 Warszawa


Goście indywidualni / Rezerwacja stolików

Tel +48 (22) 584 70 80


Dział eventowy

Tel +48 695 190 720, + 48 691780200

Fax +48 (22) 584 70 81

e-mail: alegloria@alegloria.pl

Napisz do nas